torsdag 1 maj 2008

Grönt te

Jag dricker grönt eller vitt te varje dag och det ska vara nyttigt. Kineserna har vetat det i tusentals år. Nu finns det allt flera bevis för att det har en positiv effekt på många sjukdomar. Det kan förebygga diabetes och hejda diabetes som redan brutit ut.

5 kommentarer:

Randi sa...

Läcker bild - men...nej jag avstår att dricka det! Men vitt är OK.
Du är ju superduktig! Jag älskar allt som är onyttigt...nästan. Men jag dricker i alla fall latten med soyamjölk ...*fniss* och espresso-kaffet har ju ingen garvsyra!!!
Stor kram Randi

Karin sa...

För min del gillar jag grönt te men däremot har jag inte fallit för vitt te ännu. Jag har hört att de som är riktiga tekännare påstår att vi som inte förstår storheten med vitt te inte har tillräckligt finkänsliga smaklökar. Min favorit är annars rött te och diverse andra örtteer. Svart te dricker jag inte alls, då blir det hellre kaffe för min del. :) Det blev en lång utläggning...hihi!

Läcker bild! Vilket är det bästa gröna teet? Ha en fin dag!
Kram Karin

Em sa...

I think spring must have arrived in your country with the bright green leaves and the white daisy-like flowers. I think spring is a lovely time.

Tankevågor sa...

Jag dricker mycket te men har inte provat vitt ännu. Har du något speciellt märke av vitt som du kan rekommendera?

Nässelblom och choklad sa...

Både grönt och vitt te är gott, helst ekologiskt odlat. Just nu dricker jag ett gott vitt te med en aning kanel. Fast jag gillar espresso också...